O capsulă de NeuroAgeTM conţine fier 0,45 mg, acid pantotenic 1,05 mg, uridină 75 mg, citidină 75 mg, glutamină 25 mg. Rolul acestor substanţe în susţinerea funcţiilor mentale au fost demonstrate în studii clinice. Trei ingredinete (Uridina, Citidina, Glutamina) au fost studiate extensiv, în peste 25 studii clinice ce au inclus peste 1700 subiecţi de diverse vârste, atat barbati cat si femei. Fierul şi acidul pantotenic (vitamina B5) îmbunătăţesc transportul oxigenului la creier şi ajută la sintetizarea anumitor neurotransmiţători (acetilcolina).

Uridina si citidina îmbunătătesc comunicarea interneuronală şi menţin structura celulară

Uridina si citidina ajută la reducerea consumului de energie a creierului, stimulează reproducerea neuronilor sănătoşi şi acţionează ca precursori ai sintezei neurotransmiţătorilor, acetilcolina. Nucleozidele pirimidinice (uridina si citidina) sunt esențiale pentru optimizarea funcției cognitive și a memoriei pe toată durata vieții. Uridina si citidina sunt, de asemenea, elemente esențiale pentru formarea neuronilor și sinapselor. Ele potențează dezvoltarea prelungirilor neuronale, proiecții de la nivelul neuronilor care facilitează formarea conexiunilor cu alți neuroni. Stimulează și dezvoltarea prelungirilor neuronale și a sinapselor

Uridina contribuie la potențarea eliberării de dopamină în creier, neurotransmitatorul “starii de bine”. Aceasta duce la ameliorarea dispoziției, stimularea stării de vigilență și a cogniției, sustinerea motivatiei.

Nucleozidele pirimidinice au si rol neuroprotector. Uridina si citidina sunt precursoare ale sintezei de fosfatidilcolină (PC), un fosfolipid care este o componentă esențială a membranei celulare sănătoase.

Glutamina este unul din combustibilii principali ai celulei nervoase, suplimentand energia necesara unei functionarii cerebrale optime.

Studiile demonstrează beneficiile pe care le aduce NeuroAgeTM în menţinerea unui creier sănătos şi a unei minţi agere, chiar şi la vârste inaintate.

Leave a reply